Volledig scherm
© Taina Monteiro

Politie arresteert 6 verdachten na vondst van drugs en vuurwapen in woning in Tilburg

TILBURG - De politie heeft dinsdag 6 personen aangehouden na een inval in een woning aan de Ruwerstraat in Tilburg. Er zou dinsdag een melding van een vechtpartij zijn binnengekomen. Het huis staat bij de politie bekend als 'overlastpand'.

Toen agenten poolshoogte gingen nemen, troffen zij in de woonkamer een vuurwapen en patronen aan en lagen er verschillende soorten drugs in het pand, zo meldt de politie woensdag.

In de woning waren 6 personen aanwezig, 2 vrouwen en 4 mannen. In overleg met de Officier van Justitie werd de woning doorzocht, in aanwezigheid van een rechter-commissaris. Tijdens de doorzoeking werd grote hoeveelheden amfetaminepasta, amfetaminepoeder, gedroogde hennep en enkele honderden XTC-pillen aangetroffen. Verder werd er beslag gelegd op een vuurwapen, inclusief munitie.

Cel
​De arrestanten variëren in leeftijd van 21 tot 29 jaar. Ze zijn allemaal in het belang van het verdere onderzoek vastgezet in het cellencomplex van de politie. De gemeente Tilburg onderzoekt of er bestuursrechtelijke maatregelen genomen kunnen worden om de betreffende woning tijdelijk te sluiten.