Volledig scherm
© Menno Boon

Politie gaat extra surveilleren in Dongen na nieuwe autobrand

DONGEN - De politie gaat in de nachten scherper surveilleren in Dongen. Aanleiding is de reeks autobranden. Zo brandde in de nacht van zaterdag op zondag een wagen aan de Glorieux uit. De surveillance gebeurt onopvallend, in de hoop dat de politie de dader op heterdaad kan betrappen. Of het gaat om een pyromaan wil woordvoerster Jiske van Pelt niets zeggen. "Het onderzoek is erg ingewikkeld. We houden alles open."

Het is de dertiende brand sinds eind augustus. Deze zijn veelal in het westelijke gedeelte van Dongen. „Heel frappant”, noemt Hoogenboom de situatie. Er is een buurtpreventieteam actief met zo’n 45 deelnemers. „Maar de branden vinden plaats tussen 2.00 en 3.00 uur. De meeste mensen in deze buurt liggen dan in hun mandje.”


Beveiligingscamera


Beelden van beveiligingscamera’s van een supermarkt kunnen misschien helpen in het onderzoek naar de vele autobranden in Dongen. Het gaat om opnames van een supermarkt aan het Europaplein. "De beelden zijn nog niet bekeken maar er is een beetje hoop dat een vluchtend persoon op deze beelden herkend kan worden”, zegt Corinne Hoogenboom van de Wijkraad West 1.

Politie

De politie geeft aan extra maatregelen te nemen. Over de camerabeelden van de supermarkt kan politiewoordvoerster Jiske van Pelt niets zeggen. "Natuurlijk zullen we bij bewoners langsgaan. Wanneer zij beelden hebben gemaakt, bijvoorbeeld met een privécamera, willen we deze graag ophalen.”

De politie roept Dongenaren op om zoveel mogelijk informatie te delen:
"
Sommige inwoners hebben camera’s in en rondom hun woning hangen. Het is natuurlijk mogelijk dat een dader opgenomen is. Heeft u opnames van kort voor de branden, kijkt u dan of u mensen ziet op uw beelden. Tussen het aansteken van de auto en de uiteindelijke melding kan natuurlijk wel wat tijd zitten. Misschien dat er rondom de tijdstippen van de brand mensen in uw directe omgeving vreemd gedrag vertoonden. Bijvoorbeeld ’s-nachts vertrekken van huis of erg laat thuiskomen zonder reden."