Volledig scherm
Agenten doen onderzoek in de Hartog de Vriesstraat in Dussen . © Erik Haverhals/FPMB

Politie houdt 3 verdachten schietpartij Dussen aan

DUSSEN/HELVOIRT/SPRANG-CAPELLE – De recherche heeft drie personen aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij een schietincident in Dussen dit jaar. Dat meldt de politie.

Woensdag werd door de politie in Udenhout een 52-jarige inwoner van Helvoirt aangehouden. In Beneden-Leeuwen hielden agenten een 32-jarige man uit Helvoirt aan. Een derde verdachte, een 35-jarige man uit Sprang-Capelle, meldde zich zondag bij het bureau. Zij zijn voor nader onderzoek en verhoor in de cel gezet.

Schietpartij
In de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 maart 2016 vond een schietincident plaats in een woning aan de Hartog de Vriesstraat in Dussen. Er werd op een woning geschoten, waarbij een ruit is vernield. De bewoners waren ten tijde van het incident thuis, maar raakten niet gewond.

Onderzoek
De daders sloegen op de vlucht en de politie stelde een uitgebreid onderzoek in. Het spoor leidde naar de aangehouden verdachten. Woensdag werd huiszoeking gedaan in twee woningen in Helvoirt en één woning in Beneden-Leeuwen.

Op de nacht van de schietpartij werd ook een huis in Helvoirt beschoten. De politie gaat na of er verband is tussen beide incidenten. Het onderzoeksteam van Zeeland-West-Brabant werkt samen met met collega’s van Oost-Brabant