Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Politie Langstraat schrijft 41 bekeuringen uit bij politiecontroles

WAALWIJK/LOON OP ZAND/DONGEN/GILZE EN RIJEN - De politie Langstraat heeft donderdag bij zeven verkeerscontroles in totaal 41 bekeuringen uitgeschreven. De meeste bekeuringen, 28, werden uitgeschreven voor het overschrijden van de maximale snelheid.

De snelheidsbekeuringen werden uitgedeeld op zeven verschillende plaatsen. De Midden-Brabantweg bij industrieterrein Haven (zeven keer), Industrieweg (drie keer), Kleiweg (een keer), Noorder Allee (tien keer) en de Groenewoudlaan (vier keer) in Waalwijk. Daarnaast stonden ze op de Hannie Schaftlaan (een keer) en de Dongenseweg (twee keer) in Rijen.

Andere bekeuringen
De andere dertien bekeuringen hadden verschillende oorzaken. Zo kregen vier automobilisten een bekeuring voor het rijden met de telefoon in de hand en kregen twee scooterrijders een boete voor het opvoeren van een scooter en het aanbrengen van een begrenzer.

De politie nam één rijbewijs in beslag. Dat was niet in verband met een snelheidsovertreding, maar als dwangmiddel vanwege een openstaande boete. Agenten hielden ook een bestuurder aan in verband met het moeten afgeven van DNA-materiaal.