Volledig scherm
© Jack Brekelmans

Politie met acht eenheden naar vechtpartij bij café in Tilburg

* UPDATE 10.54 UUR * TILBURG - Bij een horecagelegenheid aan de Berkdijksestraat in Tilburg is zaterdag kort voor middernacht een massale vechtpartij uitgebroken. In het café en op straat gingen enkele tientallen personen met elkaar op de vuist. Daarbij werd ook met barkrukken gegooid.

De politie ging met acht eenheden ter plaatse, maar toen de agenten arriveerden waren de gemoederen alweer bedaard. Twee personen bleken zodanig gewond te zijn dat ze per ambulance naar het ziekenhuis moesten. Vier personen deden aangifte wegens zware mishandeling. Later in de nacht werd een 32-jarige Tilburger aangehouden. De politie sluit niet uit dat er meer arrestaties volgen.

Onderzoek
In het betreffende café verzamelt de harde kern van Willem II-supporters zich rond wedstrijden van hun club. Ook zaterdag was voorafgaand aan de wedstrijd tegen PSV een feest georganiseerd. Volgens een woordvoerder van de politie is er echter geen reden om van supportersgeweld te spreken. ,,Alle betrokkenen kwamen uit de regio Tilburg, dus er was geen sprake van rivaliserende supporters. Het zou kunnen dat er onderling ruzie is geweest. We onderzoeken nog wat zich precies heeft afgespeeld."