Volledig scherm
Een ambulance heeft de vrouw naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht © Bart Meesters / Meesters Multi Media

Politie onderzoekt met 25 rechercheurs schietincident Berghem

BERGHEM - De politie doet met 25 rechercheurs onderzoek naar het schietincident dat zondagochtend plaatsvond in Berghem. Daarbij worden verschillende scenario's tegen het licht gehouden.

Via social media wordt geopperd dat er bij het schietincident sprake zou zijn van persoonsverwisseling. De politie geeft aan dit te onderzoeken, maar dat ze voorlopig alle opties open houden.

Conflict
Dat houdt in dat agenten ook onderzoeken of er mogelijk conflicten zijn tussen het 28-jarige slachtoffer en mensen uit haar kennissenkring die de oorzaak voor het incident kunnen zijn. De politie geeft aan dat het voorlopig nog te vroeg is om conclusies te trekken over een motief voor de schietpartij.

Toestand
Hoe het precies met het slachtoffer is, is enigszins onduidelijk. De politie houdt het erop dat haar toestand ernstig is, maar dat zij buiten levensgevaar verkeert. De moeder van het slachtoffer liet eerder op maandag weten dat het goed ging en dat haar dochter van de intesive care af mag.

Zondag
Het schietincident vond afgelopen zondag plaats rond 01.00 uur. De 28-jarige vrouw werd in de buurt van zalencomplex De Merx door het hoofd geschoten. Wat er zich precies heeft afgespeeld is dus nog niet duidelijk.