Volledig scherm
© Lars Smook

Politie ruimt bijna 13.000 hennepplanten en -stekken in Brabant en Zeeland

TILBURG / BREDA - Vier aanhoudingen en in totaal bijna 13.000 hennepplanten leverde politieacties in Tilburg, Rijen, Roosendaal, Etten-Leur, Prinsenbeek, Breda, Tholen en Vlissingen dinsdag op. Dat heeft de politie bekend gemaakt.

In een woning aan de Beethovenlaan in Tilburg werd een plantage met 155 planten aangetroffen. Er was sprake van stroomdiefstal en er werd een verdachte aangehouden. In Rijen werd ook een verdachte gearresteerd in een pand aan de Kardinaal de Jonghstraat. Daar werd 63,5 kilo aan gedroogde henneptoppen in beslag genomen.

Breda, Prinsenbeek, Roosendaal en Etten-Leur
Op een adres aan de Willem de Bruynstraat in Breda stonden 119 planten. Ook hier werd een verdachte gearresteerd. In een pand aan de Oosterhoutseweg stonden 208 moederplanten en 7.396 stekken, maar daar werden geen arrestaties gedaan. In Prinsenbeek werden 293 moederplanten en 338 stekken aangetroffen een pand aan de Meester Bierensweg. Er is één verdachte aangehouden.

Aan de Roerdomp in Etten-Leur werd op een van de slaapkamers en op de zolderetage samen 2.453 stekken en 69 moederplanten gevonden. Hier werd weer een verdachte aangehouden. Op de Wilgenlaan in Etten-Leur stonden in een inpandige garage en een kamer samen 375 planten. Er werd stroom gestolen, maar er is niemand gearresteerd.

In een woning aan de Gerard ter Borchstraat te Roosendaal werden in een slaapkamer 66 bijna oogstrijpe hennepplanten in beslag genomen. Er werd niemand aangetroffen, maar de huurder van de woning wordt later verhoord. In een huis aan de Jan Vermeerlaan werd in een slaapkamer een speciaal daarvoor ingerichte kweektent aangetroffen, met daarin 157 hennepplanten. Het bleken moederplanten te zijn, die gebruikt worden voor het maken van jonge hennepstekken. De bewoner werd vanwege de gevaarlijk aangelegde elektriciteitsvoorziening van het energienetwerk afgesloten.

Vlissingen
In een pand aan de Jan Vermeerlaan zijn in een woning 123 planten en 96 stekken in beslag genomen en in een bedrijfspand aan de Ambachtsweg te Tholen werd naar aanleiding van een hoge belasting van het energienetwerk een onderzoek ingesteld bij een aantal bedrijven.

Daar werd een professioneel ingerichte hennepkwekerij aangetroffen verdeeld over twee grote ruimten met daarin in totaal 1.162 grote oogstrijpe hennepplanten. Er werden geen verdachten aangetroffen. De plantage is ontmanteld en vanwege de stroomdiefstal werd dit adres van het netwerk afgesloten.