Volledig scherm
Militairen en politie werken samen in een zoekactie aan de Bartokstraat in Tilburg. © Jules Vorselaars/JV Media

Politie vindt nieuwe aanwijzingen in zaak dode vrouw Bartokstraat Tilburg (video)

* UPDATE 12.20 uur * TILBURG - De politie heeft woensdagochtend verschillende spullen gevonden tijdens een onderzoek in de Bartokstraat in Tilburg die kunnen leiden tot een oplossing in de zaak van de dode Thérèse Hiwat. Het onderzoek werd uitgevoerd in samenwerking met zo'n 8 militairen.

De teamleider van het onderzoek: "Er zijn voldoende nieuwe aanwijzingen gevonden die ons dichter bij de oplossing van het misdrijf brengen. Ook zal het bijdragen in het versterken van het bewijs tegen een eventuele verdachte. In het belang van het onderzoek en om de verdachte niet wijzer te maken kan ik niet zeggen wat we gevonden hebben.” Een van de getuigen in de zaak had een belangrijke aanwijzing gegeven. Naar aanleiding daarvan was de politie onder meer in de bosjes zoek naar 'iets'.

Afgeschermd
Naast de flat aan de Bartokstraat stonden woensdagochtend verschillende zwarte schermen. Er liepen 8 militairen rond om de plek af te schermen. De woordvoerder van de politie liet weten dat ze met onder meer een metaaldetector op zoek waren naar voorwerpen die een mogelijke rol hebben gehad in de dood van de 68-jarige Thérèse Hiwat. Alle voorwerpen die de recherche vond, werden direct op de foto gezet en meegenomen als mogelijk bewijs. In totaal werd een gebied van zo'n 5 bij 50 meter afgezet.

Mogelijke moord
Hiwat werd in april dood aangetroffen op de galerij van haar flat. De politie vermoedt dat het daarbij ging om een misdrijf. Enkele dagen na het misdrijf is een 19-jarige medebewoner van de flat opgepakt. Hij werd twee dagen later weer vrijgelaten, maar is nog altijd verdachte.