Volledig scherm
De Ster in Nieuwkuijk. © Google Streetview

Politiehonden en agenten met wapenstok ontzetten collega's in Nieuwkuijk; 1 agent gewond

* UPDATE 13.25 uur * NIEUWKUIJK - Bij een vechtpartij bij uitgaansgelegenheid De Ster in Nieuwkuijk heeft de politie in de nacht van maandag op dinsdag 3 mannen uit Drunen gearresteerd nadat ze een aantal agenten insloten en sloegen. Eén agent raakte daarbij gewond aan zijn hand. Met behulp van een wapenstok en politiehonden werden de agenten uiteindelijk ontzet door collega's.

Rond 03.30 uur kregen surveillerende agenten een melding dat er op straat buiten het uitgaanscentrum gevochten werd. Eenmaal ter plaatse werd er weliswaar niet meer gevochten, maar er hing nog wel een grimmige sfeer. Om de rust terug te laten keren in de straat sommeerden de agenten het rondhangend uitgaanspubliek om te vertrekken. Een deel van het publiek keerde zich daarop tegen de agenten.

Assistentie
De agenten die ter assistentie kwamen zagen dat hun collega’s op straat waren ingesloten door diverse grote groepen jongeren. Er was hevig verzet bij de jongeren, ook toen een van hen geboeid werd. Omstanders probeerden te verhinderen dat de verdachte in een politieauto werd gezet. De agenten werden hierbij ingesloten en werden geduwd en geslagen. De jongeren werden gesommeerd te vertrekken, wat ze niet deden.

Politiehonden
Daarop maakte de politie gebruik van de wapenstok en de inzet van 2 politiehonden om de groep achteruit te dringen. Een persoon die het dienstbevel niet opvolgde werd door de diensthond in zijn arm gebeten. Ook een andere persoon is gebeten.

De politie heeft inmiddels een oproep gedaan en is op zoek naar mensen die beelden hebben gemaakt van het incident.