Volledig scherm
De N65 ter hoogte van de Groenewouddreef. © Google Streetview

Politiek en ondernemers pleiten voor snellere aanpak deel van N65 Vught

VUGHT - Vught gaat onderzoeken of het mogelijk is om de geplande verkeersmaatregelen ter hoogte van de Groenewouddreef en Kruishoeveweg in Vught sneller dan in 2021 gerealiseerd kunnen worden. Het onderzoek is een wens van de voltallige gemeenteraad.

Die steunde onlangs een door Gemeentebelangen en PvdA-GL ingediende motie die het college verzocht op korte termijn met Rijkswaterstaat en/of de stuurgroep in gesprek te gaan. „Omdat de nood hoog is”, aldus fractievoorzitter Guus van Woesik van GB. „We moeten de verkeersonveiligheid op deze plek eindelijk eens aanpakken."

Ton Pijnenburg (58), plaatselijk ondernemer van Restaurant In ‘t Groene Woud aan de Helvoirtseweg in Vught is blij met het voornemen van Vught. Hij ziet op de N65 voor zijn deur regelmatig ongelukken of ‘bijna-ongelukken’ gebeuren. Verkeerslichten plaatsen zijn volgens hem de enige manier om dit te voorkomen. En liefst zo snel mogelijk. „Een tijd geleden is nog een groepje dove en slechthorende mensen aangereden. Onvoorstelbaar, er vlogen er een paar over de auto maar niemand raakte ernstig gewond. Was dat wel het geval geweest dan hadden de verkeerslichten er vast al gestaan.”

De maatregel staat in het plan voor ombouw van de N65, net als een parallelweg tot aan de Kruishoeveweg maar de realisatie hiervan staat pas gepland rond 2021.

Kijk voor het laatste nieuws over de N65 op bd.nl/n65.