Volledig scherm
© Menno Boon

Preventief fouilleren Tilburg levert mes en stoorzender op

TILBURG - In totaal 5 Tilburgers zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden. Ook werd er voor het eerst preventief gefouilleerd door de politie, om zo het aantal wapens in het uitgaansgebied terug te dringen.

Tijdens het fouilleren werden een mes en een jammer (een stoorzender die mobiel telefoon- en internetverkeer plaatselijk onmogelijk maakt) aangetroffen en in beslag genomen. In totaal werden 350 mensen gefouilleerd.

Twee broers (beiden 20 jaar) werden aangehouden nadat er in hun auto inbrekerswerktuig werd gevonden. De jongens stonden geparkeerd op de openbare weg waarna de politie besloot de auto te onderzoeken. Ook werden drie andere Tilburgers (20, 21, 22 jaar) aangehouden voor het beledigen van politieambtenaren.

Veiligheidsrisicogebied
De politie in Tilburg fouilleert de komende maanden preventief tijdens uitgaansavonden. Burgemeester Peter Noordanus heeft daarvoor een veiligheidsrisicogebied aangewezen in het centrum van de stad. Noordanus heeft tot deze maatregel besloten omdat hij zich zorgen maakt over het toenemend aantal wapens dat tijdens stapavonden wordt aangetroffen.