Volledig scherm
© Ruben Oreel

PvdA-GroenLinks Vught neemt organisatie jaarlijkse zwerfvuildag op zich

VUGHT - PvdA-GroenLinks Vught pleit voor een jaarlijkse zwerfvuildag en is bereid die te organiseren. Vught kende namelijk een zwerfvuildag, maar vanwege problemen met de organisatie wil de gemeente hier mee stoppen. Het lukte niet om de organisatie over te dragen aan een Vughtse vereniging.

Pvda-GL vindt stoppen met de zwerfvuildag een verkeerd signaal. ,,Één dag per jaar extra aandacht voor zwerfvuil in onze omgeving is een belangrijk signaal. Wij willen dit voortzetten”, aldus fractievoorzitter Toine van de Ven. ,,Ik doe al jaren mee, evenals vele Vughtenaren en leden van scholen en verenigingen. Dat moeten we niet verloren laten gaan op een discussie over de organisatie. We zetten hier graag zelf de schouders onder. Daarom bieden we aan om de Vughtse vereniging te worden die de organisatie van deze jaarlijkse dag op zich neemt.”

PvdA-GroenLinks wil graag met het college in gesprek over dit voorstel en de bijdrage die de gemeente kan blijven bieden. Bijvoorbeeld het leveren van vuilniszakken, handschoenen knijpers en het ophalen van het ingezamelde vuil. ,,Dan zou de organisatie van de zwerfvuildag komend voorjaar al door PvdA-GroenLinks opgepakt kunnen worden."