Volledig scherm
© Eveline van Elk

Raad van State akkoord met bouw huis in Sleeuwijk voor sloop stallen in Oss

DEN HAAG/SLEEUWIJK – De Raad van State stemt alsnog in met een door de provincie Noord-Brabant aangeleverd overzicht van gesloopte veestallen in Oss waarvoor in ruil een woning aan het Kerkeinde in Sleeuwijk gebouwd mag worden.

De Raad van State droeg de provincie Noord-Brabant eerder op met hardere bewijzen te komen dat tegenover de bouw van een woning met een ruimte-voor-ruimte-certificaat ook daadwerkelijk aan te wijzen gesloopte vierkante meters stallen staan. En dat deed de provincie afgelopen april tijdens een rechtszitting in Den Haag.

Sloop
Daar gaf Noord-Brabant aan dat tegenover de bouw van de woning aan het Kerkeinde de sloop van 596 vierkante meter stallen van de Osse veehouder Kox en 404 m2 van de Osse veehouder Vogels, staan. De Raad van State is alle aangeleverde gegevens nog een nagelopen en ontdekte dat er bij één van de certificaten een tikfout is gemaakt. Het scheelt elf vierkante meter.
Dat vindt de Raad geen reden om het woningbouwplan af te schieten. Veel belangrijker is dat de provincie daadwerkelijk heeft aangetoond dat de ruimte-voor-ruimte(RVR) bouwtitels zijn gebaseerd op reëel gesloopte stallen. En niet, zoals bezwaarmakers aanvoerden, op fantasiecijfers.