Volledig scherm
© Thinkstock

Raadsvergadering Meierijstad in carnavaleske sferen

ZIJTAART - Met een buitengewone algemene raadsvergadering werd donderdagavond in Zijtaart afscheid genomen van het carnavalsseizoen 2015-2016. Een traditie die Veghel sinds 1987 viert en waarbij steeds meer kerkdorpen zich sinds die tijd aansloten.

In een prachtig versierde zaal van carnavalsvereniging de Reigers die 55 jaar bestaat, werden nieuwkomers Schorsbos (Schijndel) en Papgat (Sint-Oedenrode) in de carnavaleske armen gesloten van de rest van de nieuwe Meierijstad in wording. Het werd al direct een gezellige eerste ‘Meierijstad’-bijeenkomst, met alle hoogheden bij elkaar die elkaars dorp eens lekker op de korrel namen. Ook waarnemend burgemeester Marcel Fränzel mocht zich laten horen. Dit keer niet als voorzitter, want dat mocht Tinus d’n Twidde van Kuussegat (Veghel) doen.

Over de nieuwkomers hadden de ‘ouw’ prinse van nog net nie Meierijstad wel wat te fiepen. Prins Daan van de Oivers in (Eerde) had wel een mooi adviesje voor Schrosbos. „In ‘t Wèppes (Wijbosch) hebben ze nog niks nie. Daor moete dus hard mee aon de slag.” Ja, pas dan kan Schorsbos volop meedoen met alle anderen die zingen dat ze 'un plekske in hun hart hebben vur hullie durrup langs de Knaal'.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement