Volledig scherm
Eigenaar Hans van Amelsfort van modezaak View 265 na de ramkraak in Waalwijk: ,,Mij krijgen ze niet klein. Al komen ze honderd keer terug." © Tom Tacken / BD

Ravage aan Grotestraat Waalwijk na snelkraak

* UPDATE 11.35 UUR * WAALWIJK - Vier mannen hebben in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 3.15 uur een ravage veroorzaakt bij een snelkraak in kledingwinkel View 265 aan de Grotestraat in Waalwijk. Ze reden met een auto het toegangshek eruit, evenals een bank met betonnen poten voor de winkel. De schade is fors.

In januari van dit jaar is er op eenzelfde manier kleding geroofd uit de winkel. In november 2015 werd er ook al ingebroken in de herenmodezaak.

Bivakmutsen
Omstanders die de snelkraak gadesloegen zagen vier mannen met bivakmutsen bezig in de winkel. Ze hadden het volgens eigenaar Hans van Amelsfort specifiek op de kleding gemunt: ,,Ze hebben gewoon gegraaid. Mij krijgen ze niet klein. Al komen ze honderd keer terug."

De ramkraak van vannacht was volgens Van Amelsfort een exacte kopie van die van januari. ,,Alleen hebben ze nog meer geweld moeten gebruiken. Wat kan ik nog meer doen?'

Vluchtauto
De auto waarmee de bank en de winkelpui werden geramd bleef achter. Het gaat volgens de politie om een gestolen voertuig. Verderop zou volgens omstanders een vluchtauto voor de snelkrakers klaar hebben gestaan. Daarmee zijn zij met de buitgemaakte kleding weggereden, in de richting van de Hooisteeg.

De politie heeft met een groot aantal agenten naar de daders gezocht, maar hen niet kunnen vinden. Bij de winkel is een sporenonderzoek ingesteld.

Volledig scherm
De auto waarmee de ramkraak werd gepleegd. © Hans van Amelsfort
Volledig scherm
Een behoorlijke ravage na de snelkraak. © Marvin Doreleyers/FPMB