Volledig scherm
De politie had de omgeving van de Carrousel in Uden volledig afgezet. © Hans van Alebeek/BD

Reconstructie Uden vanwege hoger beroep

UDEN - Wat is er precies gebeurd op die fatale 7e augustus 2010 waarbij een toen 42-jarige man in coma raakte toen hij discotheek de Carrousel in Uden verliet? Met een reconstructie, afgelopen maandagavond op de plek des onheils, hoopt justitie bijna 6 jaar na dato meer helderheid te krijgen.

Voor de technische reconstructie werd de complete omgeving van de Carrousel afgezet.

Schadeclaim
In 2012 werden drie Udenaren, 22, 24 en 26 jaar oud, in deze zaak vrijgesproken door de rechtbank. Op basis van de camerabeelden buiten de discotheek achtte de rechtbank het niet bewezen dat de 3 verantwoordelijk waren voor de mishandeling waardoor de man in coma raakte. Een door de man ingediende schadeclaim van 16.000 euro werd eveneens afgewezen.

Hoger beroep
Op camerabeelden was een opstootje tussen 2 groepen te zien waarbij het slachtoffer viel. Om meer duidelijkheid te krijgen over wat er precies gebeurd is, werd maandagavond ter plekke een technische reconstructie gehouden. Die informatie wordt gebruikt voor het hoger beroep dat het Openbaar Ministerie heeft ingesteld. Wanneer deze zaak dient, is nog niet bekend.