Volledig scherm
Eén van de dumpingen in het natuurgebied. © Marti de Brouwer

Regelmatig afvaldumpingen in natuurgebied Kaaistoep

TILBURG - Het is hem een doorn in het oog. Bovendien kan het gevaarlijk zijn. Dat betoogt CDA-raadslid Marti de Brouwer over de dumping van bouwmateriaal in natuurgebied de Kaaistoep bij de Gilzerbaan. „Er ligt allerlei bouwmateriaal en glas in een gebied waar ook wilde dieren rondstruinen.”

Liefst 12 meldingen deed De Brouwer dit jaar van dumpingen, iedere keer in hetzelfde gebied. „Het wordt dan wel opgehaald, maar dit blijft maar zo doorgaan. Het zijn iedere keer dezelfde soort spullen. Pas stond er nog een hele keuken.” Bij die dumping lag ook post. „Ik hoopte dat de afdeling handhaving daar gegevens uit zou kunnen halen, maar dat is helaas niet gelukt. Geadresseerde post zat er niet bij.”

De Brouwer vermoedt dat het een illegale aannemer betreft, die niet geregistreerd wil worden bij de milieustraat. „Als de gemeente écht wil, kunnen ze vast achterhalen wie erachter zit.”
Een oplossing om dumpingen tegen te gaan heeft het raadslid wel voor ogen. ,,Haal weer gratis bouwafval op als gemeente. Nu zijn we veel geld kwijt aan opruimkosten, de inkomsten van het ingeleverde bouwafval staat daarmee in geen verhouding.