Volledig scherm
Unox in Oss. © Google Streetview

Reorganisatie Unox in Oss kost 43 banen

OSS - De reorganisatie van Unox in Oss gaat ten koste van 43 banen. Door een automatiseringsslag en bredere inzetbaarheid van de medewerkers zal het aantal vaste banen in Oss teruggebracht worden van de huidige 335 naar 292 gedurende de komende 2 jaar.

Het concert Unilever waarvan Unox deel uitmaakt, stelt 1 miljoen te investeren in opleiding en training van de medewerkers. Het spendeert 2,8 miljoen aan het moderniseren van productielijnen en automatiseren van logistieke processen. Zo denkt het concern zich klaar te maken voor een gezonde toekomst.

Voor de medewerkers die straks buiten de boot vallen, zegt Unilever een passende oplossing te zoeken. Gedwongen ontslagen kunnen niet worden uitgesloten.

Unox hóórt bij Oss maar de relatie piept en kraakt. Maandag is het personeel ingelicht over weer een reorganisatie. De soepen- en worstenfabriek, waarin ooit hele hordes Ossenaren werkten, draait met steeds minder mensen. Waar moet dit heen en wat doet dit met de stad? Het Brabants Dagblad zoekt échte Unox-mensen en hun verhalen. Ben u zo'n échte Unox'er? Reageer dan via oproep@bd.nl.