Volledig scherm
Kettingbotsing tussen drie vrachtwagens op de N65 bij Oisterwijk; een chauffeur raakte zwaar gewond. © Toby de Kort

Rijbanen N65 weer open na ongeluk met drie vrachtwagens

* UPDATE 16.23 UUR * OISTERWIJK - De N65 ter hoogte van Oisterwijk is rond 16.20 uur weer vrijgegeven. Enkele rijstroken waren afgesloten na een kettingbotsing tussen drie vrachtwagens donderdagmiddag. Eén van de bestuurders raakte gewond en kon pas na geruime tijd uit de cabine van zijn truck worden bevrijd.

Het ongeluk gebeurde tussen knooppunt De Baars en de kruising Oisterwijk-Biezenmortel. De drie vrachtwagens reden op elkaar in. De chauffeur van de achterste truck kwam daarbij met zijn benen knel te zitten in zijn voertuig. Hij moest met onbekende verwondingen per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. De andere twee bestuurders kwamen er met wat schrammen en een bloedneus van af.

Omleiding
De N65 werd vanwege het ongeluk deels afgezet. De weg richting Den Bosch was tussen Oisterwijk en Biezenmortel helemaal dicht. In de andere rijrichting, van Den Bosch naar Tilburg, werd één rijbaan afgesloten vanwege de landing van de traumahelikopter. Het verkeer werd omgeleid via knooppunt De Baars (A58).

Brandweer en andere hulpdiensten waren in groten getale bij het ongeluk aanwezig. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog onduidelijk.