Volledig scherm
© Thinkstock

Rijbewijs van vrouw (81) ingevorderd in Veghel na onverantwoord rijden

VEGHEL – Het rijbewijs van een 81-jarige vrouw is zaterdagnacht ingevorderd in Veghel. De vrouw reed gevaarlijk, zonder verlichting en negeerde in eerste instantie een stopteken. Dat meldt Politie Veghel op Facebook.

Agenten zagen rond 01.30 uur een personenauto zonder verlichting rijden op de Dr. Schaepmanlaan in Veghel. Ze besloten de bestuurster aan te spreken en gaven een stopteken. De automobiliste volgde in eerste instantie niet, maar begreep later toch dat zij de politieauto moest volgen. De vrouw gaf aan moe te zijn en het volgteken niet te hebben gezien. Ze kreeg een waarschuwing en mocht daarna weer verder rijden.

De agenten gingen verder met hun surveillance en kwamen, na enige tijd, hetzelfde voertuig tegen. De bestuurster reed veel te langzaam, slingerde onnodig en stond stil midden op de weg. De politiemannen besloten haar daarop opnieuw staande te houden en vonden het niet meer verantwoord om de 81-jarige vrouw een personenauto te laten besturen. Haar rijbewijs is daarom ingenomen.