Volledig scherm
© RGBStock.com

Rijense jeugd met bivakmutsen vecht en berooft op kermis in Gilze

GILZE-RIJEN - De politie heeft vrijdagavond acht jongeren aangehouden vanwege een vechtpartij en beroving op de kermis in Gilze.

Twee groepen jongeren kwamen met elkaar in aanvaring rond 21.15 uur. Een 15-jarige jongen die aangifte heeft gedaan, vertelt dat hij met wat vrienden op het Steenakkerplein zat, bij de botsauto's, toen een groep van zo'n 25 jongeren op hen afkwam. Sommigen hadden bivakmutsen op of hadden stokken bij zich. De jongen werd in zijn zij geprikt met een stok en kreeg een klap op zijn hand. Hij moest zijn jas afgeven aan de groep. Bij een andere 15-jarige jongen werd zijn bril van zijn gezicht geslagen.

Geslagen
Ook een 17-jarige jongen uit Rijen heeft zich bij de politie gemeld. Hij vertelt rond 22.00 uur op het zandpad bij de Nerhoven in Gilze te zijn aangevallen door een groep van vijf jongens. Hij kreeg een vuistslag in het gezicht en zijn fiets werd geslagen met een stok. Hij moest daarnaast zijn geld afstaan.

Aanhoudingen
De politie is meteen in actie gekomen na de melding. Om 22.10 uur werden op de Burgemeester Ballingsweg zes verdachten aangehouden. Met de hulp van een politiehond werden rond 22.50 uur nog twee verdachten aangehouden. In de buurt van het arrestatiegebied werden een jas, een telefoon, enkele fietsen en bivakmutsen gevonden.

De aangehouden jongeren zijn tussen de 12 en 18 jaar oud. Eén van hen is afkomstig uit Tilburg, de andere zeven komen uit Rijen.