Volledig scherm
Peter van Biezen wordt door twee spelers van Landshut tegen het ijs gedrukt. © Jeroen van Eijndhoven/Beeld Werkt

Routinier Peter van Biezen plakt er jaar aan vast bij Trappers

TILBURG - Peter van Biezen gaat nog een jaar door als ijshockeyer. De 33-jarige forward heeft zijn contract bij Destil Trappers met één seizoen verlengd. Hij gaat zijn zeventiende, en waarschijnlijk laatste, seizoen in bij de Tilburgers.

Van Biezen debuteerde in het seizoen 2000-2001 onder Theo van Gerwen in het eerste en op zondag 24 januari werd hij de jongste Trapper die de grens van 750 wedstrijden in de Tilburgse hoofdmacht doorbrak. "Het afgelopen seizoen is me niet in de koude kleren gaan zitten. Ik was veel weg. De combinatie met mijn werk en de zorg voor mijn gezin maakte het een zeer intensief jaar." Privé heeft het gezin Van Biezen veel te verduren gekregen de voorbije maanden. "Mijn vriendin Priscilla is ziek. Ze krijgt nu chemo en er wachten nog een operatie en bestralingen. Dat is zwaar. Toch is ze voor mij tegelijk ook een inspiratiebron. Als ik zie hoe zij vecht om beter te worden, dan is wat ik meemaak op het ijs echt wel peanuts."

Hoogst haalbare
Van Biezen is klaar voor het nieuwe seizoen/ „Ik heb het maximale gedaan, heb nog nooit zo hard getraind in de zomer. Mijn ambitie is het hoogst haalbare. Dus in eerste instantie ga ik voor een plekje in de eerste of tweede lijn”, zegt hij in het Brabants Dagblad van zaterdag 20 augustus. "In het kampioensjaar werd Van Biezen in de tweede helft van het seizoen in de vierde lijn gezet. „Als ik het niet haal, betekent dit dat andere jongens mij in hebben gehaald. Als het zover komt, moet ik dat accepteren.”