Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Ruziënde mannen in Gemonde blijken bewapend met messen en stroomstootwapen

GEMONDE - Het gedrag van twee ruziënde mannen was donderdagavond in het buitengebied van Gemonde reden voor de politie om poolshoogte te nemen. Bij controle bleek dat de mannen messen bij zich hadden en een als zaklamp vermomd stroomstootwapen. Het gaat om een 49-jarige man uit Den Bosch en een 33-jarige man zonder bekende woonplaats.

De politie werd tussen 20.00 en 21.00 uur uur op de hoogte gebracht van een conflict op de Gemondsedijk. Toen de politieagenten bij het ruziënde duo, biechtte een van de mannen op een mes bij zich te dragen. Dat bleken er bij controle twee te zijn. De andere man had wat hasj op zak.

Toen de agenten de auto van het tweetal doorzocht vonden ze een vlindermes. Omdat vlindermessen in Nederland verboden zijn, werden beide mannen aangehouden. Op het politiebureau bleek dat een van de mannen een stroomstootwapen bij zich had, dat eruitziet als een zaklamp. Ook zo'n verborgen wapen is bij wet verboden. De wapens zijn ingenomen, de mannen zijn met een proces-verbaal weer weggestuurd.