Volledig scherm
De politie voerde vrijdagavond een verkeerscontrole uit naar aanleiding van een feest van Satudarah.

Satudarah-controle leidt tot zeven arrestaties, dertien ingenomen auto's en 16.225 aan boetes

* UPDATE 15.37 uur * TILBURG - In verband met een feest van Satudarah hielden politie, Belastingdienst en de douane vrijdagavond een verkeerscontrole op twee locaties rondom de Zevenheuvelenweg in Tilburg. Daar is het clubhuis van de motorclub gevestigd. Bij die controle zijn zeven aanhoudingen verricht. Daarnaast werden dertien auto's in beslag genomen en is er 16.225 euro aan nog openstaande boetes geïnd.

Het feest van de club was een promo-avond. Dat houdt onder meer in dat nieuwe leden worden verwelkomd. Uit voorzorg werden de auto's die in de omgeving van het clubhuis rijden, gecontroleerd. Bij de controle op de Ledeboerstraat keerde een 28-jarige Tilburger zijn auto om deze te ontwijken. Hij werd achtervolgd en uiteindelijk op de Vloeiveldweg staande gehouden.

In de auto werden een bijl, een slagwapen en drie Satudarah-hesjes aangetroffen. Er zaten drie Tilburgse mannen (28, 29 en 29 jaar) in de auto. Zij werden aangehouden ter zake de Wet Wapens en Munitie en/of het niet bij zich hebben van een ID-bewijs. Eén persoon verzette zich daarbij, waarop de politie pepperspray gebruikte.

Arrestaties
Een 22-jarige Leerdammer werd aangehouden omdat hij nog een gevangenisstraf van 46 dagen moest uitzitten. Een 27-jarige man uit Sittard werd gearresteerd omdat hij nog acht dagen tegoed had. Een man zonder vaste woon- of verblijfplaats van 36 jaar werd opgepakt omdat hij nog 29 dagen gevangenisstraf heeft. Een 26-jarige man uit het Franse Tourcoing rekende zijn openstaande boete van honderd euro af. Een 33-jarige Waalwijker werd aangehouden vanwege de Opiumwet.

Er werd drie keer geconstateerd dat ten onrechte in een auto met een buitenlands kenteken werd gereden. De Belastingdienst legde onder meer op dertien auto’s beslag, waarvan er acht werden afgevoerd. Ook incasseerden zij 16.255 euro aan openstaande schulden.

Volledig scherm
Bij de controle werden een slagwapen en een bijl gevonden.