Volledig scherm
© Domien van der Meijden/BD

Scherpe kritiek op 'Vughtse regeling' voor spoor- en weg gedupeerden

VUGHT - Tijdens een door PvdA-GroenLinks georganiseerde informatie-avond klonk dinsdagavond scherpe kritiek op de zogenaamde Vughtse regeling.

De regeling is bedoeld als vangnet voor bewoners die zwaar gedupeerd worden door de ombouw van het spoor of de N65 en die ‘gevangen’ zitten in hun woning. Zij krijgen de mogelijkheid hun woning aan de gemeente te verkopen voor 95 procent van de getaxeerde marktwaarde. „Gebakken lucht”, aldus één van de aanwezigen. „De burger kan de woning met verlies verkopen en de opkoper heeft er voordeel bij.”

De aanwezigen waren evenmin te spreken over het moment van taxatie, de volgens de aanwezigen te hoge drempel om deel te mogen nemen aan de regeling, het feit dat de regeling de gemeente geen geld mag kosten en het maximum aantal van 25 woningen per jaar die worden aangekocht.
De Vughtse regeling wordt in december behandeld door de gemeenteraad. PvdA-GL neemt de input van de avond mee in haar overweging. Kijk voor het laatste nieuws over de N65 op bd.nl/n65.