Volledig scherm

Schietpartij Den Bosch blijkt 'foutje' nieuwe politiemedewerker

* UPDATE 08.45 uur * DEN BOSCH - De alarmbellen gingen donderdag vroeg op de ochtend al rinkelen toen de politie een persalarm de wereld instuurde over een schietpartij aan de Vogelstraat in Den Bosch. De hulpdiensten waren nog net niet massaal uitgerukt toen bleek dat het loos alarm was.

Op de meldkamer waren agenten een nieuwe medewerker aan het inwerken, verklaart een woordvoerder. Om gelijk het systeem goed te leren kennen, werd er een 'testalarm' de wereld ingestuurd. Een schietpartij bij het politiebureau in Den Bosch. ,,Er is iets mis gegaan", reageert de woordvoerder, die zelf ook verrast was door de melding. ,,Het bericht had duidelijk niet de wereld in moeten gaan." Uiteindelijk bleek er gelukkig niets aan de hand te zijn. ,,Ik heb ze wel geadviseerd om in het vervolg een melding te gebruiken die minder heftig is en dan ook gelijk duidelijk te maken dat het geen reële melding is", aldus de woordvoerder.

Een kleine tien minuten na de melding volgde een opmerkelijke correctie: 'Geen schietpartij Den Bosch Vogelstraat. Bericht is een storing geweest'.