Volledig scherm
Jeugd- en jongerencentrum Elzenburg

School biedt kansen aan jeugd- en jongerencentrum Elzenburg Vught

VUGHT - Jeugd- en jongerencentrum Elzenburg aan de Brabantlaan in Vught is ruim een jaar open maar ondanks alle inspanningen van de vele vrijwilligers verloopt de organisatie nog niet vlekkeloos. Er vonden al diverse bestuurswisselingen plaats en ook een gezonde exploitatie blijkt geen gemakkelijke opgave. De gemeente steekt komend jaar extra geld in het jeugd- en jongerencentrum.

De komst van de nieuwe school (IKC Zuid) met sporthal naast Elzenburg biedt volgens een gemeentewoordvoerder kansen. „We verwachten dat dit leidt tot meer bekendheid en een groeiende belangstelling van jongeren en ouders voor zowel de verenigingen als de accommodatie.”

Exploitatie
Het gemeentebestuur maakt zich volgens de woordvoerder geen zorgen over Elzenburg. „Bij de start is al geconcludeerd dat het bijna onmogelijk is om een nieuw gebouw vanaf het moment van opening volledig exploitabel te hebben. Het uitgangspunt is dat het bestuursorgaan het gebouw na vier jaar zelfstandig kan beheren en exploiteren. Het is een proces van leren en doen in de praktijk en het zoeken naar de juiste mensen op de meest geschikte plek. Nog niet alles staat volledig op de rails, maar dat is bij een startfase door een vrijwilligersorganisatie (en geen professionals) niet ongebruikelijk."

Deze week vinden in Elzenburg diverse activiteiten plaats voor jongeren. Dinsdagmiddag werden de herfstspeeldagen afgesloten en vrijdag is er een Celebrity Night met een make-up workshop en fotoshoot voor de Vughtse meiden van tien tot achttien jaar.