Volledig scherm
Wethouder Pennings van de gemeente Vught opende zaterdag symbolisch de nieuwe blokhut voor scoutinggroep Prins Willem van Oranje. © Nathalie Pijnenburg

Scoutinggroep Prins Willem van Oranje Cromvoirt klaar voor de toekomst met nieuwe blokhut

CROMVOIRT - Wethouder Pennings van de gemeente Vught opende zaterdag symbolisch de nieuwe blokhut voor scoutinggroep Prins Willem van Oranje met het aansteken van een houtvuurtje waardoor een touw doorgebrand werd.

Dichtbij de IJzeren man, verscholen in het bos staat de vernieuwde blokhut van de Cromvoirtse scouts. De oude blokhut werd te klein, gezien de groei van het ledenaantal en voldeed niet meer aan de huidige tijd. Bijna een jaar zijn vrijwilligers en enkele professionals bezig geweest met het vernieuwen van de blokhut. Om meer ruimte te creëren zonder extra beslag te leggen op de speelruimte, het bos, is er een kelder aangelegd en is de blokhut een verdieping hoger geworden.

Sponsoring en acties
“Dat het ons gelukt is om met weinig man en weinig financiële middelen de bouw van de blokhut voor elkaar te krijgen is uniek”, aldus bestuurslid Matthias Peters. Door middel van sponsoring en acties als Vught Overbrught, de Grote Clubactie, de Jantje Beton-collecte en een bijdrage van de gemeente Vught zijn de financiële middelen bijeengebracht. Onder begeleiding van architect Jan Krielaars is het overgrote deel van de werkzaamheden door vrijwilligers uitgevoerd.

Bestuurslid Matthias Peters: “Door de nieuwe grotere blokhut kunnen wij de speltak Bevers voor kinderen van 5 tot 7 jaar starten.” De verschillende leeftijdsgroepen scouting, de Welpen, de Scouts en de Rowans krijgen ieder hun eigen plekje in de blokhut. Voor de scoutingleden uit Cromvoirt en de omliggende dorpen is er nu voldoende ruimte om activiteiten te organiseren.

Volledig scherm
De nieuwe blokhut. © Nathalie Pijnenburg