Volledig scherm

Shooters kansloos in Supercupduel

GRONINGEN - Zoals vooraf al verwacht had Shooters zaterdagavond in Groningen geen schijn van kans in de wedstrijd om de Supercup, waarmee het basketbalseizoen geopend werd. De Bossche bekerwinnaar van vorig seizoen verloor in Martiniplaza met 88-51 van landskampioen Donar.

Waar de Groningers aantraden met een geroutineerde selectie die al geruime tijd samenspeelt en die de afgelopen week nog twee (verloren) Champions League-duels afwerkte, moest Shooters het doen met een uitgeklede selectie. Afgelopen zomer ontsnapte de club ternauwernood aan een faillissement en vertrokken dragende krachten als Leon Willams, Arvin Slagter, Dejan Kravic, Mike Schilder en Marcel Aarts.

Zaterdagavond ontbrak dan ook nog eens de geblesseerde captain Kees Akerboom, waardoor coach Sander van der Holst een beroep moest doen op de 16-jarige jeugdspelers Stan van den Elzen en Yarick Bussen. De wedstrijd was daardoor vanaf het begin een ongelijke strijd, hoewel een hard werkend Shooters in de eerste helft nog goed partij bood. De rust werd bereikt met een achterstand van 41-31.

Na rust gaf Donar echt gas, waardoor de teller uiteindelijk stopte bij 88-51.

Shooters heeft al eerder aangegeven dat het komende seizoen voor de Bossche club een opbouwjaar is. Afgelopen week maakten de nieuwe eigenaren Bob van Oosterhout en Jos Frederiks bekend dat komende week de eerste Amerikaanse versterking Antwan Scott aanhaakt. Op korte termijn hoopt Shooters ook nog een Amerikaanse center binnen te halen.