Volledig scherm
© ANP

Shooters verliest in zinderende slotfase

ROTTERDAM - De eerste competitiezege van Shooters leek zaterdagavond in Rotterdam binnen handbereik, maar in een zinderende slotfase ging de Bossche ploeg toch nog met 74-71 onderuit.

Nadat Stefan Wessels 11,4 seconden voor tijd de stand gelijk had getrokken (71-71) gloorde er meer voor Shooters. De meegereisde Bossche aanhang liet zich horen en even schalde het 'Heya Den Bosch' door de Rotterdamse Topsporthal.

Maar na een time-out tilde de Amerikaanse uitblinker in Rotterdamse dienst, Anthlon Bell, zijn persoonlijke puntentotaal naar 32 (!) en bracht hij de stand op 73-71.

Maarten Bouwknecht leek daarna op weg te zijn om er een verlenging uit te slepen voor Shooters, maar hij werd teruggefloten voor een second dribble. En dat terwijl toch zeker iedereen aan Bossche zijde gezien had dat zijn actie werd onderbroken door een Rotterdamse hand. De arbitrage besliste anders, waarna een rake vrije worp van Robert Krabbendam de eindstand uiteindelijk bepaalde op 74-71 voor de thuisclub.

Stefan Wessels tekende zaterdagavond voor de meeste punten van Shooters: 21. Maarten Bouwknecht was goed voor 19 punten, Ralf de Pagter voor 16, Valentijn Lietmeijer voor 11 en Pim de Vries voor 4.