Volledig scherm
Kinderen genieten van het spuiten of verven een auto. © Ans van den Bosch

Speulen en Spullen markt in Vinkel

VINKEL - Ellie van de Moosdijk, bestuurslid van Odio, zit zondag bij de ingang van het Speulen en Spullen terrein op het Pastoor Vogelsplein in Vinkel vlak bij haar eigen huis.

Harmonie Odio organiseert al jaren deze jaarlijks markt met de hulp van eigen leden en jeugdleden. Rond het middaguur is het nog rustig. Er is echter wel van alles te zien. Zoals de Vinkelse fakkels en houten borden met spreuken met de toepasselijke tekst ‘uit het juiste hout gesneden’.

De kinderen kunnen een auto bespuiten met een spuitbus of verven met een kwast en spelen op een grote zandberg. Aan de kinderen is dus echt wel gedacht. Willem Steenbergen (12) pakt met de rupskraan een autoband op en maakt er een fraaie stapel van. Hij doet dat rustig en geconcentreerd. In de grote tent speelt de slagwerkgroep van Odio en de mensen zitten of staan te luisteren. De dirigent van het orkest last een kleine pauze in. Oude Zündapps en Kreidlers staan keurig in het gelid en laten zich bewonderen door menig liefhebber. Verder zijn er veel kramen waar allerlei spulletjes te koop zijn.

Ellie van de Moosdijk, helaas met weinig stem, is tevreden over de zaterdagavond. “Het was lekker druk tijdens de barbecue buiten en het optreden van het harmonieorkest, slagwerkgroep en projectkoor in de tent. Ik heb waarschijnlijk te hard geblazen tijdens de Movienight! Ik ben blij met de steun van alle leden op beide dagen.”

Volledig scherm
De slagwerkgroep van Odio speelt in de tent. © Ans van den Bosch
Volledig scherm
De jeugd speelt in het zand voor een spullenkraam © Ans van den Bosch