Volledig scherm

Sportkantine Blauw Geel in Veghel krijgt certificaat Gezonde Sportkantine

VEGHEL - Sportkantine Blauw Geel uit Veghel heeft zaterdag als eerste sportvereniging uit de regio het aanmoedigingscertificaat Gezonde Sportkantine ontvangen.

Sinds enkele jaren zijn de medewerkers in de kantine bezig om het assortiment aan te passen zodat een gezonde keuze mogelijk is. Het aanbod in de sportkantine draagt vaak niet bij aan een gezonde leefstijl, terwijl zo'n leefstijl ervoor zorgt dat de sporters goed kunnen presteren.

In het verleden heeft de GGD Hart voor Brabant, op verzoek van Jongeren op Gezond Gewicht Veghel, daarom workshops en inspiratiesessies gehouden voor bestuursleden en inkoopverantwoordelijkheden. Blauw Geel is de uitdaging aangegaan en merkt dat er steeds vaker wordt gekozen voor het iets duurdere broodje gezond in plaats van de vette hap.

De Gezonde Sportkantine is een onderdeel van de aanpak Jongeren op Gezond Gewicht. Inmiddels hebben 7 Veghelse sportverenigingen aangegeven ook aan de slag te willen om de producten in de sportkantine gezonder te maken.