Volledig scherm
© Thinkstock

Stel uit Berghem stak meer dan 60 autobanden lek

BERGHEM - De politie heeft vrijdag in Berghem twee personen aangehouden die worden verdacht van het vernielen van autobanden. Het gaat om een man en vrouw, beiden afkomstig uit het dorp. In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 juni zou het stel bijna 60 autobanden lek hebben gestoken. De politie kon vrijdagochtend het tweetal aanhouden.

De hele wijk wist er toentertijd van. Een buurtbewoner zette in die nacht in juni rond 02.30 uur de achtervolging in op twee jonge gasten. Dat blijken dus nu een man en vrouw te zijn.

Nacht in juni
De inwoner betrapte ze op het kapot steken van meerdere autobanden en rende achter ze aan. Hij verloor ze in een steeg uit het oog en durfde toen niet verder, want hij dacht dat ze een mes hadden. De volgende morgen bleken er bijna 60 autobanden lek te zijn gestoken. De meeste gedupeerden woonden aan Ploeg, Pachthoeve, Wanmolen, Kwikriem, Zeis, Rijf en de Willandstraat.

Geen motief
Ook zijn er volgens de politie op 25 januari 2015 diverse aangiften gedaan in Oud Berghem, waarmee de politie het stel in verband brengt. De politie heeft de zaak voorgelegd aan justitie maar laat weten dat er nog geen motief bekend is en het onduidelijk is waarom het stel deze vernielingen heeft gepleegd.