Volledig scherm
Roy Meijs © Ron van Kuijk

Tachos laat koploper Swift ontsnappen

WAALWIJK - De handballers van eredivisionist Tachos kregen zaterdagavond koploper Swift Arhem op bezoek. De Waalwijkse middenmoter liet de bezoekers in de slotfase ontsnappen met een gelijkspel: 28-28.

Tachos nam vlot een 3-0 voorsprong en liet ook daarna regelmatig goede dingen zien. Na een kwartier spelen stond het 9-4 voor Tachos. Bij rust was de marge vier door een kwartetje opeenvolgende goals van Stef van Lankveld: 17-13.

Swift Arnhem gaf het natuurlijk nog lang niet op en een spannende tweede helft volgde. Bij Tachos lukte er niet veel meer en de Gelderlanders naderden steeds vaker tot op één punt. Doelman Arjan Versteijnen viel in voor Luuk Harks en had meteen enkele goede reddingen en een prachtige assist over het hele veld in huis waardoor het na een klein kwartier spelen 23-20 werd.

Het bleef tot aan het einde spannend omdat de bezoekers van geen opgeven wilden weten en het spel van Tachos aanvallend vaak stagneerde. Vlak voor tijd kwam Swift voor het eerst langszij en daar bleef het uiteindelijk bij.

Bij Tachos nam Roy Meijs (foto) vanavond afscheid als selectiespeler. Hij maakte drie minuten voor tijd kort zijn opwachting als middenopbouwer. Veel toeschouwers kwamen speciaal voor hem naar sporthal De Slagen om hem uit te zwaaien. De 25-jarige opbouwspeler stopt noodgedwongen vanwege aanhoudende knieproblemen als gevolg van slijtage aan het kraakbeen.