Volledig scherm
Jip Krens © Chris de Boon

Te zelfverzekerd HC Tilburg onderuit in laatste minuut

TILBURG - Even leek toch nog een punt in het verschiet, toen HC Tilburg in de slotfase de gelijkmaker maakte. Maar Pinoké sloeg in de laatste minuut nog een keer terecht toe: 2-3. Daarmee verloor HC Tilburg zondagmiddag de zespuntenwedstrijd tegen de concurrent uit Amsterdam.

De schade werd in de eerste 35 minuten geleden. Tilburg dacht het laaggeklasseerde Pinoké wel even op te rollen. Maar de Amsterdammers schoten raak uit een strafcorner en maakten even later dankzij een mooie veldgoal de 0-2. Daar tegenover stond rommelig spel van Tilburg. Er zat ook weinig tempo in.

Aansluiting
Tilburg liet dit seizoen al een paar keer zien dat het sterker uit de kleedkamer kan komen. Dat leek nu weer het geval, toen Swaen snel de aansluitingstreffer maakte. Maar daarna lukte het maar niet om gelijk te maken. Pas in de slotfase werd het 2-2, uit een strafbal van Jip Krens. Maar de zoektocht naar de 3-2 deed Tilburg de das om. Pinoké bleek veerkrachtig en vond een gaatje: 2-3.

Daarmee verlies Tilburg een zespuntenwedstrijd en eindigt het deze eerste seizoenshelft niet als 'best of thee rest', maar gewoon tussen de andere laaggeklasseerde ploegen. ,,En daar ben ik zwaar teleurgesteld over", concludeerde coach Jeroen Delmée.