Volledig scherm
Vertegenwoordigers van basisscholen De Wieken, De Baarzen en peuterspeelzaal De Schatkamer en kinderopvang Partou presenteerden de plannen voor een kindcentrum in Vught. © Peter de Bruijn/BD

Team presenteert plannen voor IKC aan Vughtse raadsleden

VUGHT - De gemeente Vught wil nog vóór kerstdagen een architect aanwijzen die aan de slag gaat met het nieuwe Integraal Kindcentrum in Vught-Zuid. Dat heeft projectleider Cees Paul donderdagavond namens de gemeente gezegd. Hij deed dat tijdens een informatieavond over het project voor Vughtse raadsleden.

Op de locatie Elzenburg in Vught-Zuid wordt – als alles goed gaat – in het derde kwartaal van 2016 begonnen met de bouw van een kindcentrum. Een kindcentrum is voor baby’s, peuters, kleuters en oudere kinderen. De jeugd van nul tot twaalf jaar kan daar vaak van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat spelen, leren, sporten of muziek maken.

Integraal
Het kindcentrum in Vught-Zuid, waarvoor de basisscholen De Baarzen en De Wieken, peuterspeelzaal De Schatkamer en kinderopvang Partou nu het pedagogisch beleid aan het uitstippelen zijn, is integraal.

Eén lijn
“Dat betekent dat er in de toekomst één leiding en één beleid is”, aldus directeur Joske Jansen van de peuterspeelzalen in Vught. “Er is één lijn over de hele linie. Uniek voor Vught. Ouders en kinderen weten zo waar ze aan toe zijn.”

Eind 2017
De bouw van het Integraal Kindcentrum Vught Zuid start ergens tussen juli en september volgend jaar. Het is de bedoeling dat het nieuwe gebouw aan de Lidwinastraat er eind 2017 staat.