Volledig scherm
Tennisvereniging Woburnpark © Google Streetview

Tennisclub Woburnpark Vught mag hogere lichtmasten plaatsen

DEN HAAG/VUGHT – De Raad van State heeft tennisvereniging Woburnpark in Vught alsnog toestemming gegeven voor de plaatsing van zes lichtmasten van tien meter hoog. In een definitieve uitspraak verwerpt de Raad alle bezwaren van omwonenden en bijna alle bezwaren van de tennisvereniging zelf.

Woburnpark zelf had bezwaren tegen een aantal beperkingen die de gemeente Vught had opgelegd, zoals de sluiting van het clubhuis uiterlijk om 22:30 uur. De rechtbank in Den Bosch legde er nog een schepje bovenop door ook een bepaling op te nemen dat het parkeerterrein uiterlijk 22:15 en tijdens wedstrijden en donder- en vrijdagen op 23:15 uur leeg moet zijn.

Dat vindt de Raad te ver gaan. Die vindt dat de aanvullende voorschriften van de gemeente voldoende zijn. Zo heeft Vught bepaald dat er na 21:00 uur geen nieuwe bezoekers met de auto het parkeerterrein mogen oprijden. Kortom: de tennisvereniging mag in voor- en najaar op drie banen met verlichting spelen. Maar ze zal niet meer overlast voor de omgeving veroorzaken.