Volledig scherm
Martha Zink (26) bij de tentoonstelling bij de Jan van Hoof galerie in Den Bosch. © Fiona Waddell

Tentoonstelling bij Jan van Hoof galerie in Den Bosch

DEN BOSCH – Matijs van de Kerkhof uit Nuenen en Marthe Zink uit Den Bosch doen mee met het talentontwikkelingsproject Jump. Zondag was de opening van hun tentoonstelling bij Jan van Hoof Galerie in Den Bosch. “Ik vind het echt geweldig dat ik voor dit project ben uitgekozen”, vertelt Zink

door HalloWeekend

Jump is een samenwerkingsproject waarbij de vier Brabantse galeriehouders Majke Hüsstege, Ingrid Luycks, Petra Cardinaal en Jan van Hoof met een groep van acht kunstenaars een coachingstraject aangaan. Kennisoverdracht en netwerk spelen hierin een belangrijke rol. Zink: “Wij krijgen met dit project verschillende cursussen in hoe je dingen zakelijk moet aanpakken en hoe je over je werk moet vertellen. Laatst kreeg ik een workshop waarin ik in een pitch van drie minuten mensen moest overtuigen van mijn werk."

Die lessen kwamen tijdens de opening van de tentoonstelling goed van pas. Daar vertelde Zink dat ze in haar kunstwerken alledaagse beelden uit de context probeert te halen. “In The Apparent Reality, één van mijn werken, zie je een persoon troosteloos op de grond liggen, met daarnaast een beker waar de lachende clown van McDonalds op staat afgebeeld. Een clown die wij associëren met vrolijkheid. Die associatie komt door de media. Ik wil met mijn kunstwerken duidelijk maken dat we met beelden vaak associaties maken die niet altijd kloppen en de man in mijn kunstwerk weet niet meer wat echt is en wat schijn is”, legt Zink uit.

De kunstwerken van Matijs van de Kerkhof en Marthe Zink zijn nog tot en met 22 februari te zien bij Jan van Hoof galerie in Den Bosch.

Ga voor meer weekendtips naar bd.nl/halloweekend.

Volledig scherm
Martha Zink (26) bij het kunstwerk The Apparent Reality tijdens de tentoonstelling bij de Jan van Hoof galerie in Den Bosch. © Fiona Waddell
Volledig scherm
Tentoonstelling bij Jan van Hoof galerie in Den Bosch. © Fiona Waddell
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement