Volledig scherm

Thema-avond PvdA-GroenLinks over ‘Vughtse Regeling’

VUGHT - PvdA-GroenLinks houdt dinsdag 8 november een thema-avond over de ‘Vughtse Regeling’. De opvolger van het Maatschappelijk Makelen & Schakelen. Een onderdeel hiervan is de zogenaamde 'opkoopregeling'. Vught heeft aangegeven bereid te zijn jaarlijks 25 woningen van spoorgedupeerden op te willen kopen voor 95 procent van de getaxeerde marktwaarde. De raad moet nog besluiten over de nadere uitwerking van de regeling.

PvdA-GroenLinks wil graag met belangstellenden in gesprek over de regeling. De partij, die eerder een eigen voorstel voor een aankoopregeling presenteerde, juicht de regeling toe maar heeft ook vragen. Bijvoorbeeld of het maximum van 25 woningen per jaar aankopen reëel is? Wat moet worden verwacht van de commissie die aanvragen gaat beoordelen? Neemt dit de onzekerheden van inwoners voldoende weg?

Donderdag 16 november vindt in het raadhuis een informatieavond plaats over de ervaringen met de soortgelijke Moerdijkregeling en op 24 november over de scenario’s voor de ‘Vughtse Regeling’. PvdA-GroenLinks wil de geleverde input van Vughtenaren meenemen bij de discussie over de uitwerking van de ‘Vughtse Regeling’ in de gemeenteraad in december.