Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Tiener moet rennen voor leven bij klopjacht in Oss

* UPDATE 11.41 UUR * OSS - Een gewonde tiener rende maandagavond voor zijn leven door het centrum van Oss, waar hij achterna werd gezeten door een groep van veertig tot vijftig jongeren. Dat zeggen getuigen die de jongen beschermden tegen de volgens hen opgefokte meute.

De getuigen zijn flink geschrokken: ,,Ze hadden hem vermoord als wij er niet waren."

Het slachtoffer, dat onder het bloed zou zitten, is door zijn reddende engelen in de Walstraat overgedragen aan de politie. Die meldt dat het uiteindelijk blijkt te gaan om lichte verwondingen en geeft aan dat de jongen vooralsnog geen aangifte doet. ,,We hebben daar gisteren en ook vandaag nog contact over gehad met hem", meldt een woordvoerder van de politie.

Masker
Het slachtoffer zou op weg zijn geweest naar een Halloweenfeest en een 'grijsachtig masker' bij zich hebben gedragen. Getuigen benadrukken dat het geen clownsmasker was en dat hij het ding niet op had. Zij konden niets zeggen over de mogelijke aanleiding voor de klopjacht, ook de politie tast nog in het duister.

Onder jongeren zouden filmpjes circuleren van het incident dat volgens getuigen rond 21.30 uur speelde. De politie sluit niet uit dat er op basis van de beelden alsnog wordt gekeken naar strafbare feiten. Als er geen nieuwe informatie komt en het slachtoffer erbij blijft om geen aangifte doen, is de zaak voor de politie klaar.