Volledig scherm
Morena Brouwers. © Morena Brouwers

Time to shine voor Morena Brouwers in De Speeldoos Vught

VUGHT - De 17-jarige zangeres Morena Brouwers geeft zaterdag 3 december een concert bij Theater De Speeldoos in haar woonplaats Vught met de titel ‘Time to shine’.

De zangeres won vorig jaar november het Muziekconcours van het Maurick College in Vught en mocht als beloning dit jaar een eigen show geven in De Speeldoos. ,,Van zoiets kun je eigenlijk alleen maar dromen, want wie krijgt nou op zo’n jonge leeftijd die kans om een eigen theatershow te maken", laat ze niet zonder trots en met oprechte verbazing weten. ,,Het wordt denk ik een heel gevarieerde voorstelling. Voor de pauze zing ik een aantal ingetogen ballades en daarna gaat het dak eraf met spetterende en swingende nummers.”

De Vughtse tiener kreeg de liefde voor muziek van thuis mee. ,Op de basisschool ging ik al met mijn ouders naar musicals en speelde ik dwarsfluit bij Harmonie Kunst en Vriendschap”, weet ze nog. ,,Maar pas op de middelbare school ben ik serieus gaan zingen. Voor de eerste keer was dat bij een optreden van de harmonie.”

Inmiddels staat Brouwers al ruim drie jaar als zangeres op diverse podia in Den Bosch en Vught, zoals onlangs bij het Kwèkfestijn en het jubileumconcert van Kunst en Vriendschap. ,,Het is de afgelopen jaren heel snel met me gegaan”, blikt ze terug. ,,Ik vind het hartstikke leuk om op te treden. Zeker zoals nu met een eigen show natuurlijk.”

Het concert start om 20.30 uur aan de Vlierstraat 6. Kaarten zijn te reserveren via de site.