Volledig scherm
Trappers - Duisburg was weer een heet middagje. © Jeroen van Eijndhoven/Beeld Werkt

Trappers doet koploper Duisburg pijn

TILBURG - Koploper Füchse Duisburg kreeg zondagmiddag een flink pak slaag van Destil Trappers. De Tilburgse ijshockeyers wonnen in het eigen IJsportcentrum in Tilburg na een stormachtig begin ruim: 6-2.

Duisburg wist in de eerste minuten niet wat er gebeurde. Trappers kwam hard, snel en met alles wat ze hadden. Binnen een paar minuten stond het via goals van Ivy van den Heuvel en Mitch Bruijsten 2-0. De bezoekers raakten geïrriteerd en dat kwam vooral tot uiting in een kiezelharde, in de ogen van de scheidsrechter faire, check van Raphael Joly op Boet van Gestel. De Tilburgse verdediger werd naar de kant gedragen, maar kon even later wel terugkeren. Hij zag toen een wedstrijd die meer in evenwicht kwam. Kansen te over voor beide teams, maar gescoord werd er niet meer in P1.

Hersenschudding Van Gestel
Na de eerste dweilpauze bleef Van Gestel toch achter in de kleedkamer. Er werd een lichte hersenschudding bij hem geconstateerd. Zonder de verdediger werd het meer en meer een echte wedstrijd. Duisburg was gevaarlijk, met name tijdens enkele powerplays. Trappers prikte zo nu en dan en was dan vaak dicht bij een doelpunt. De eerste treffer in de tweede periode viel echter in de laatste minuut aan de andere kant. Goalie Ian Meierdres werd vanaf de blauwe lijn verschalkt. Trappers had meteen een antwoord. Import Justin Larson scoorde in de eerste de beste aanval: 3-1.

Voorsprong verdedigen
Trappers moest het daarna nog 20 minuten zien vol te houden tegen de koploper. Ondanks diverse Duitse powerplays bleven de Tilburgers lange tijd vrij gemakkelijk overeind. Halverwege de derde periode stond het toch plots 3-2 omdat Meierdres mis zat. Opnieuw bleef een reactie van Trappers niet lang uit. Binnen de minuut stond het weer 4-2 dankzij Diederick Hagemeijer. Kort daarop besliste Bruijsten met zijn tweede van de middag de wedstrijd na een mooie snelle aanval. Het slotakkoord kwam op naam van Larson, die in een leeg Duits doel de 6-2 binnen schoot.