Volledig scherm
Mitch Bruijsten (l) en Kyle Just bejubelen de 0-1 van Trappers bij EV Landshut. © Christian Fölsner

Trappers door met Mitch Bruijsten, Reno de Hondt en Kilian van Gorp

TILBURG - Destil Trappers heeft de contracten met Mitch Bruijsten, Reno de Hondt en Kilian van Gorp met een seizoen verlengd. De Tilburgse ijshockeyclub heeft nu 11 spelers onder contract staan voor het tweede seizoen in de Duitse Oberliga

Trappers moest vorig jaar lang wachten op de 27-jarige Bruijsten, die in augustus zwaar geblesseerd raakte. Zijn revalidatie kostte hem bijna een halfjaar. Pas op 8 januari maakte Bruijsten zijn debuut voor de Tilburgse ijshockeyclub. Met de international in de eerste lijn won Trappers aan offensieve kracht. Er kwamen nog 17 goals en 28 assists van zijn stick. Logisch dus dat de Tilburgers graag met Bruijsten door wilden. „We waren er redelijk snel uit”, zegt oud-speler Bob Teunissen, nu bestuurslid spelerszaken, over de contractverlenging. „Zijn cijfers beloven veel voor komend jaar.”

Talenten verlengen
Jongelingen De Hondt (20) en Van Gorp (21) maakten veel progressie vorig seizoen. Daar worden de twee nu voor beloond. Aanvaller De Hondt en verdediger Van worden beschouwd als spelers die de ploeg over een paar seizoenen moeten kunnen dragen. Trappers heeft nu elf spelers onder contract staan. Naast het trio dat dinsdag tekende, zijn dat: Diederick Hagemeijer, Levi Houkes, Martijn Oosterwijk, Ian Meierdres, Boet van Gestel, Bjorn Willemse, Ivy van den Heuvel en import Bobby Chaumont.