Volledig scherm
Bobby Chaumont (rechts) in duel voor Tilburg Trappers tegen Timmendorfer Strand 06 © Marie-Thérèse Kierkels

Trappers kruipt in Berlijn door oog van de naald

BERLIJN/TILBURG - Een ware thriller, vrijdagavond in Berlijn. De ijshockeyers van Tilburg Trappers wonnen met 5-6 van FASS Berlijn. Vier seconden voor tijd maakte Bobby Chaumont de winnende treffer. Daarmee voorkwam Trappers een forse blamage.

De wedstrijd kwam in periode één al lekker op gang. Diederick Hagemeijer bracht Trappers op voorsprong. Vier minuten later was het Mitch Bruijsten die de Tilburgers weer aan de kop hielp met de 1-2. Daarna was het woord aan FASS Berlijn, de nummer laatste van de Oberliga Nord. Via eerst een shorthandengoal en daarna twee powerplaygoals liepen de Duitsers uit naar 4-2. De vierde viel in de eerste dertig seconden van de derde periode.

Het is dat Justin Larson de aansluitingstreffer maakte, want acht minuten na goal vier maakte FASS Berlin de vijfde, ook in een powerplay.

Toen stond Trappers op en bewees het maar weer eens dat de derde periode vaak de sterkste is van de Tilburgers. Eerst Mickey Bastings en daarna Diederick Hagemeijer zetten Trappers op gelijke hoogte. En toen was het de beurt aan Chaumont.

Zondag speelt Trappers om 15.00 uur thuis tegen Preussen Berlin.