Volledig scherm
Mitch Bruijsten © Jeroen de Jong/Beeld Werkt

Trappers rolt Preussen Berlin met 7-0 op

TILBURG – De ijshockeyers van Tilburg Trappers boekten zondagmiddag in eigen huis een vrij simpele overwinning op Preussen Berlin: 7-0. Daarmee sloten de Tilburgers het weekendje Berlijn af met het volle pond: twee overwinningen. Vrijdag won Trappers nipt in Duitsland van FASS Berlin.


Trappers zette Preussen direct met de rug tegen de muur. Dat resulteerde na 1,5 minuut in de 1-0 van Mickey Bastings, vrij voor de keeper tikte hij de puck kalm binnen. Van Preussen werd het eerste kwartier niet veel vernomen, pas daarna lukte het de ploeg wat onder de druk van Trappers te komen. De Tilburgers stonden toen al wel op 2-0, na een doelpunt van Mitch Bruijsten in de vijftiende minuut.

Balans
Trappers begon de tweede periode zoals de eerste. In de tweede minuut maakte weer Bruijsten de 3-0 (powerplay). Daarna kwam de wedstrijd wat meer in balans, Preussen Berlin kreeg de gelegenheid tot wat beter spel door drie tijdstraffen van Trappers in het laatste kwartier van deze periode. Scoren konden de Duitsers echter niet; Larson deed dat wel, twee minuten voor rust tijdens een powerplay.


Vlak voor het begin van periode drie deed de stadionspeaker in het IJssportcentrum in Tilburg nog een oproep aan de toeschouwers. “We staan dan wel met 4-0, maar de winst is nog niet binnen. Ga daarom nog eenmaal achter Trappers staan.” Het was slechts om het publiek scherp te houden, tot dan toe waren er geen enkele aanwijzingen dat Preussen het Trappers nog moeilijk ging maken. In de laatste periode leken beide ploegen het ook wel best te vinden. Totdat Trappers in een tijdsbestek van een minuut drie keer raak schoot, met nog zes minuten op de klok.
Komend weekeinde is Trappers vrij. Op 11 november moet de ploeg naar Harzer Falken.