Volledig scherm
Mitch Bruijsten © Jeroen de Jong/Beeld Werkt

Trappers sloopt Wedemark Scorpions in derde periode

WEDEMARK - De ijshockeyers van Destil Trappers beleefden vrijdagavond een rimpelloze ontmoeting met ESC Wedemark Scorpions. De zwakke(re) broeder werd met klinkende cijfers (0-9) verslagen. Met name in de derde periode scoorden de Tilburgers erop los.

Nick de Ruijter, de man die zelden scoort, zette Trappers halverwege de eerste periode op voorsprong. Het duurde tot pakweg de helft van de wedstrijd tot de Tilburgers de score verdubbelden. Mitch Bruijsten scoorde in een powerplay. De Nijmegenaar besliste de wedstrijd in de eerste minuut van de derde periode (0-3). Daarna ging het hard met de ploeg van coach Bo Subr. Binnen no-time stond het 0-7. Trappers benutte optimaal een langdurige manmeersituatie (nadat een speler van Wedemark een game kreeg). Eerst scoorde Diederick Hagemeijer, kort daarop sloeg Ivy van den Heuvel toe, waarna ook de derde van Bruijsten niet lang op zich liet wachten. Ook Van den Heuvel wist in die fase opnieuw het net te vinden.

Slotfase
Het was daarmee nog niet gedaan met de Tilburgse scoringsdrang. Ook Levi Houkes, de enige(!) speler van Trappers die gedurende de hele wedstrijd in de strafbank terecht kwam, deelde in het vervolg nog in de feestvreugde. Van den Heuvel mocht nog zijn derde maken. Opvallend was dat beide imports niet tot scoren kwamen in het doelpuntenfestival. Al waren ze wel waardevol met enkele assists.