Volledig scherm
De Canadese import Justin Larson. © Joris Buijs/Beeld Werkt

Trappers vloert hekkensluiter

TILBURG - Zonder groots te spelen, rekende Destil Trappers zondagmiddag af met Rostock Piranhas, de nummer laatst in de Oberliga. In Tilburg werd het 7-2.

Trappers begon erg goed aan het duel met hekkensluiter Rostock. Binnen een paar minuten stonden de Tilburgers met 2-0 voor door doelpunten Justin Larson en Diederick Hagemeijer. Met het verstrijken van de minuten in de eerste periode werd het spel van Trappers alsmaar minder. De ploeg oogde flegmatiek, het heilige ontbrak. Rostock zette daar weinig spectaculairs tegenover waardoor het niet bijster interessant was. Bij een spaarzame Duitse uitbraak stond het wel plots 2-1. Het sein voor Trappers om weer iets meer gas te geven.

Doelpunten

Het duurde even voordat Trappers het betere spel ook weer in doelpunten om wist te zetten. Het was Reno de Hondt die de marge weer naar 2 tilde. Na een doelpunt van Ivy van den Heuvel was de wedstrijd gespeeld. Levi Houkes maakte er in de slotminuut van de tweede periode nog 5-1 van, al krijg hij daar wel hulp van de Duitse goalie. Na de laatste dweilpauze liet Trappers zich weer even in slaap sukkelen (5-2). De reactie kwam snel: Larson, na het gedwongen vertrek van Bobby Chaumont de enig overgebleven import, zorgde met zijn tweede van de middag voor 6-2. In het vervolg scoorde Van den Heuvel ook voor de tweede keer.