Volledig scherm
Ivy van den Heuvel © Jeroen de Jong/Beeld Werkt

Trappers wint kinderlijk eenvoudig van Wedemark Scorpions

TILBURG – In een wedstrijd die niet lang in het geheugen van de Tilburgse fans zal blijven hangen, wonnen de ijshockeyers van Destil Trappers vrijdagavond van Wedemark Scorpions: 10-1.

Het duurde even voordat Trappers het net vond, maar toen Ivy van den Heuvel de 1-0 in de negende minuut binnen werkte, was Wedemark Scorpions direct verslagen. De Duitsers begonnen als nummer negen van de Oberliga Nord aan de ontmoeting met Trappers. Daarmee voert Wedemark de ranglijst van ‘best of the rest’ aan. Dat het verschil tussen de top (Trappers stond voor vrijdag vierde) en de rest groot is, bleek vrijdag in Tilburg. Trappers kon nog in de eerste periode vrij gemakkelijk uitlopen naar 5-0, via weer Van den Heuvel, Van Oorschot, Verkiel en Larson.

In het tweede bedrijf zette Trappers direct druk op het Duitse goal, waar na de rust een andere keeper in stond. Die kon in eerste instantie nog een paar keer goed redden, totdat weer Ivy van den Heuvel het doel onder vuur nam: 6-0.

Het werd er in het tweede bedrijf niet moeilijker op voor de Tilburgers, Wedemark Scorpions was er wel, maar deed amper mee. Vlak voor de tweede pauze maakte Mitch Bruijsten er 7-0 van.

Wedemark – dat welgeteld één supporter had meegenomen – moest in het begin van de derde periode weer direct terug. Danny Stempher maakte al snel de 8-0. Gek genoeg kregen de Duitsers toen wat meer kansen. Helaas voor die ene Duitse fan, ging de 8-1 aan hem voorbij. De hele wedstrijd hield hij zijn blik strak op het spel, maar net bij die ene treffer was hij afgeleid door het Tilburgse publiek.

Hij kreeg geen tweede kans een doelpunt van zijn ploeg te aanschouwen. Elf minuten voor tijd was het weer Bruijsten met een treffer (9-1), een technisch hoogstandje. Op eigen helft nam hij de puck uit de lucht aan met zijn rechtervoet, waardoor hij zichzelf een vrije gang naar het Duitse doel verschafte. Twee minuten voor het einde van deze weinig spannende wedstrijd willigde Jasper Noordemann het verzoek van de Tilburgse toeschouwers in: ’10! 10! 10!’.

Zondag speelt Trappers zijn volgende wedstrijd. Dan reist de ploeg van coach Bo Subr naar Icefighters in Leipzig, de nummer zeven van de Oberliga Nord.