Volledig scherm
© Thinkstock

Trappers wint op karakter

TILBURG - Een door blessures flink uitgedund Destil Trappers won zondagmiddag heel knap van MEC Halle 04: 4-2. De Tilburgers hadden het met name in de derde periode moeilijk, maar de ploeg won op karakter.

Trappers, dat het zonder de geblesseerden Nick de Ruijter, Peter van Biezen, Reno de Hondt en Bjorn Willemse moest doen, begon furieus aan het duel met Halle. Jonne de Bonth zorgde met zijn eerste Oberliga-goal voor een verdiende snelle voorsprong. Aanvoerder Diederick Hagemeijer, die voorop in de strijd ging, verdubbelde de marge.

Na de eerste dweilpauze werd MEC Halle, dat op dit moment gewacht leek te hebben, steeds sterker. Na een powerplaygoal (2-1) kwam de ploeg op gelijke hoogte. In de derde periode moest Trappers soms in de achteruit, en leek het een nederlaag af te steven. De ploeg vond toch nog een vaatje energie en rechtte de rug. Eerst kwamen de Tilburgers opnieuw op voorsprong (3-2), waarna Danny Stempher uit een moeilijke hoek voor de bevrijdende 4-2 zorgde. Tussentijds hield Trappers-goalie Ian Meierdres zijn doeltje keurig schoon.