Volledig scherm
© Bart Meesters

Twee doden en een gewonde bij val uit hoogwerker in Zaltbommel (video)

* UPDATE 19.10 uur * ZALTBOMMEL - Bij de verbouwing van het Van der Valk Hotel aan de Hogeweg in Zaltbommel zijn dinsdagmiddag drie mensen uit een hoogwerker gevallen. Twee personen zijn overleden en een persoon is naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie gaat het om 3 mannen uit Someren. De mannen die om het leven kwamen, waren 61 en 53 jaar. Het gewonde slachtoffer is 24 jaar.

Rond 19.00 uur werd dinsdagavond de kraan, waarop de personen stonden, getakeld en afgevoerd. Ook zijn de stoffelijke overschotten weggehaald bij de plek.

De werkers waren bezig een spandoek op te hangen van het bedrijf Wijnen Bouw uit Someren, toen het ongeluk aan de kant van de A2 gebeurde. Inmiddels is een tent geplaatst op de plaats van het ongeluk. De bak van de hoogwerker staat op de grond. Twee traumahelikopters en meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse op de Hogeweg.

Wijnen Bouw laat weten dat de politie en arbeidsinspectie de toedracht van het ongeluk onderzoeken. "Op dit moment gaat onze aandacht en medeleven vooral uit naar de familieleden van de slachtoffers. Voor de collega's die tijdens het ongeluk aanwezig waren, wordt professionele hulp geregeld", laat het bedrijf weten in een schriftelijke reactie.

Volledig scherm
© Bart Meesters/Meesters Multi Media
Volledig scherm
© Bart Meesters
Volledig scherm
Het hotel aan de Hogeweg waar momenteel gewerkt wordt (foto is gemaakt bij de start van de werkzaamheden op 12 april). © Brigit Groeneveld/BD
Volledig scherm
De kraan werd dinsdagavond rond 19.00 uur afgevoerd. © Annemiek Steenbekkers/BD
Volledig scherm
© Bart Meesters
Bij de verbouwing van het Van der Valk Hotel aan de Hogeweg in Zaltbommel zijn drie mensen uit een hoogwerker gevallen. Twee personen zijn overleden en een persoon is naar het ziekenhuis gebracht. Beelden Bart Meesters / Meesters Multi Media